CALAMARS A LA ROMANA
- Ingredients:
- 3 calamars o 500 g d'anelles de calamar
- 3 ous
- 100 g de farina
- Oli d'oliva suau (quantitat necessària per fregir els
calamars)
- 1 llimona
- Sal a gust
- Procediments:
1. Netejar els calamars, separant els tentacles del cos i
rentant-los molt bé, tallar formant anelles o cercles d'1 cm d'ample aprox.
2. Saleu les anelles de calamar i passar-les per farina,
impregnant molt bé, i després, pels ous batuts.
3. Fregir en abundant oli ben calent fins que es daurin
suaument, però tenint cura de no deixar gaire temps més perquè les anelles
resultaran dures en menjar.
4. Retirar l'oli i posar-les en una safata amb paper
absorbent.
5. Servir amb rodanxes de llimona
Bon Profit!
CROQUETES D'ARRÒS AMB XORIÇ
Un menja que els encanta als nens, i no tant nens...
- Ingredients (4 persones)
- 300 g d'arròs
- 150 g de xoriço
- 1 gram d'all
- 1 ou
- farina i ou batut (per arrebossar)
- salsa de tomàquet (per decorar)
- 1 l d'aigua
- oli d'oliva verge extra
- sal
- julivert (per a decorar)
- Procediments:
1. Trosseja el xoriço en 4 trossos i posa-ho a coure a l'olla
amb abundant aigua (com a mínim un litre, perquè anem a aprofitar l'aigua per
coure l'arròs) durant 15 minuts a partir que comenci a sortir el vapor.
2. Retira
el xoriço, pela, pica i servei.
3. Desgrasa el brou i reserva.
4. Pela i pica el gra d'all, talla per la meitat i emmbarniza’l
en una cassola amb un raig d'oli. 5. Afegeix l'arròs i ofegar.
6. Aboca el brou del
xoriço (el doble i una mica més que d'arròs) i posa a punt de sal.
7. Cuina'l
durant 18-20 minuts.
9. Amassa (amb les mans) bé fins que quedi una massa compacta.
10. Dóna forma a les croquetes
i passa-les per farina i ou batut.
11. Fregeix a foc no molt fort.
12. Retira a un plat
amb paper absorbent per eliminar l'excés de greix.
14. Serveix les croquetes d'arròs i xoriço a sobre.
15. Decora amb una branqueta
de julivert.
Bon Profit!
__________________________________________________
BROQUETA D'ANXOVES I BITXO
- Ingredients (4 persones):
- 1 moniato
- 16 anxoves
- 28 bitxos en vinagre
- 8 olives negres (sense
pinyol)
- farina
- oli d'oliva verge
extra
- sal
+ Per a la salsa bagna
cauda:
- 6 filets d'anxova en
salaó
- 1/2 got oli d'oliva
verge extra
- 1 got de llet
- 3 grans d'all
- Procediments
1. Per a la salsa bagna
cauda, pela els alls i cou amb la llet.
2. Escorre'ls i col · loca'ls en el vas de
triturar.
3. Pica les anxoves i afegeix.
4. Aboca l'oli, tritura i reserva.
5. Pela els moniatos i
tallar-los en xips (pots ajudar-te d'una mandolina).
6. Fregir-los en una paella
amb abundant oli no molt calent. Condimentar.
7. Reserva en un plat amb paper
absorbent per eliminar l'excés de greix.
8. Neteja les anxoves de
caps i espines i treu els lloms.
9. Agafa un palet de broqueta i insereix una
oliva negra a l'extrem de cada un.
10. Seguidament, intercala 8 lloms d'anxova
enroscats amb 7 bitxos en cada palet.
11. Acaba el muntatge de cada broqueta amb
una altra oliva negra.
12. S'enfarina i fregeix en una paella amb oli.
13. Col · loca les
broquetes en un plat, salsa-per sobre, acompanya amb les xips de moniato i
serveix.
Bon Profit!
______________________________________________________
OUS FARCITS GRATINATS
Un bon aperitiu per a ocasions especials.
- Ingredients: (4 persones):
- 125 g de bonítol en conserva
- 6 ous
- 3 cullerades de salsa de tomàquet
- 6 talls de pernil cuit
- 75 g de formatge ratllat
- 20 g de farina
- aigua
- oli d'oliva verge extra
- 250 ml. de llet
- nou moscada
- sal
- pebre
- julivert
- Procediments:
1. Posa els ous a coure en una cassola amb aigua i sal durant 10 minuts des que comenci l'aigua a bullir. Refresca i pela'ls.
2. Talla'ls per la meitat, treu-els rovells i col · loca en un bol picadetes (reserva les clares).
3. Afegeix el bonic, les cullerades de salsa de tomàquet i barreja bé. Salpebra.
4. Omple les clares d'ou.
5. Talla les llesques de pernil cuit en 12 tires i enrotlla cada mig ou en una tira. Reserva sobre una font apta per al forn.
6. Per a la beixamel, posa una mica d'oli en una cassola, afegeix la farina i ofega una mica. 7. Aboca la llet a poc a poc i cuina.
8. Ratlla sobre una mica de nou moscada i salpebra.
9. Cobreix la superfície dels ous i empolvora'ls amb el formatge ratllat.
10. Gratínals al forn fins que es torri la superfície dels ous.
11. Escampar el plat amb julivert picat i col · loca damunt els ous gratinats.
12. Finalment decora amb una branca de julivert i ja estan preparats per a menjar.
Bon Profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada