Entrants

CALAMARS A LA ROMANA

  • Ingredients:

- 3 calamars o 500 g d'anelles de calamar
- 3 ous
- 100 g de farina
- Oli d'oliva suau (quantitat necessària per fregir els calamars)
- 1 llimona
- Sal a gust

  • Procediments:

1. Netejar els calamars, separant els tentacles del cos i rentant-los molt bé, tallar formant anelles o cercles d'1 cm d'ample aprox.
2. Saleu les anelles de calamar i passar-les per farina, impregnant molt bé, i després, pels ous batuts.
3. Fregir en abundant oli ben calent fins que es daurin suaument, però tenint cura de no deixar gaire temps més perquè les anelles resultaran dures en menjar.
4. Retirar l'oli i posar-les en una safata amb paper absorbent.
5. Servir amb rodanxes de llimona

Bon Profit!

__________________________________________________

CROQUETES D'ARRÒS AMB XORIÇ

Un menja que els encanta als nens, i no tant nens...


  • Ingredients (4 persones)
- 300 g d'arròs
- 150 g de xoriço
- 1 gram d'all
- 1 ou
- farina i ou batut (per arrebossar)
- salsa de tomàquet (per decorar)
- 1 l d'aigua
- oli d'oliva verge extra
- sal
- julivert (per a decorar)



  • Procediments: 
1. Trosseja el xoriço en 4 trossos i posa-ho a coure a l'olla amb abundant aigua (com a mínim un litre, perquè anem a aprofitar l'aigua per coure l'arròs) durant 15 minuts a partir que comenci a sortir el vapor. 
2. Retira el xoriço, pela, pica i servei. 
3. Desgrasa el brou i reserva.
4. Pela i pica el gra d'all, talla per la meitat i emmbarniza’l en una cassola amb un raig d'oli. 5. Afegeix l'arròs i ofegar. 
6. Aboca el brou del xoriço (el doble i una mica més que d'arròs) i posa a punt de sal. 
7. Cuina'l durant 18-20 minuts.
8. Barreja l'arròs amb el xoriço picat i afegeix un ou. 
9. Amassa (amb les mans) bé fins que quedi una massa compacta. 
10. Dóna forma a les croquetes i passa-les per farina i ou batut. 
11. Fregeix a foc no molt fort. 
12. Retira a un plat amb paper absorbent per eliminar l'excés de greix.
13. Escalfa la salsa de tomàquet i "pinta" la base del plat. 
14. Serveix les croquetes d'arròs i xoriço a sobre. 
15. Decora amb una branqueta de julivert.

Bon Profit!


__________________________________________________

BROQUETA D'ANXOVES I BITXO


  • Ingredients (4 persones):

                                 
- 1 moniato
- 16 anxoves
- 28 bitxos en vinagre
- 8 olives negres (sense pinyol)
- farina
- oli d'oliva verge extra
- sal
+ Per a la salsa bagna cauda:
- 6 filets d'anxova en salaó
- 1/2 got oli d'oliva verge extra
- 1 got de llet
- 3 grans d'all


  • Procediments

1. Per a la salsa bagna cauda, pela els alls i cou amb la llet. 
2. Escorre'ls i col · loca'ls en el vas de triturar. 
3. Pica les anxoves i afegeix. 
4. Aboca l'oli, tritura i reserva.
5. Pela els moniatos i tallar-los en xips (pots ajudar-te d'una mandolina). 
6. Fregir-los en una paella amb abundant oli no molt calent. Condimentar. 
7. Reserva en un plat amb paper absorbent per eliminar l'excés de greix.
8. Neteja les anxoves de caps i espines i treu els lloms. 
9. Agafa un palet de broqueta i insereix una oliva negra a l'extrem de cada un. 
10. Seguidament, intercala 8 lloms d'anxova enroscats amb 7 bitxos en cada palet. 
11. Acaba el muntatge de cada broqueta amb una altra oliva negra. 
12. S'enfarina i fregeix en una paella amb oli.
13. Col · loca les broquetes en un plat, salsa-per sobre, acompanya amb les xips de moniato i serveix.

Bon Profit!

______________________________________________________



OUS FARCITS GRATINATS

Un bon aperitiu per a ocasions especials.


  • Ingredients: (4 persones):

- 125 g de bonítol en conserva
- 6 ous
- 3 cullerades de salsa de tomàquet
- 6 talls de pernil cuit
- 75 g de formatge ratllat
- 20 g de farina
- aigua
- oli d'oliva verge extra
- 250 ml. de llet
- nou moscada
- sal
- pebre
- julivert


  • Procediments: 

1. Posa els ous a coure en una cassola amb aigua i sal durant 10 minuts des que comenci l'aigua a bullir. Refresca i pela'ls.
2. Talla'ls per la meitat, treu-els rovells i col · loca en un bol picadetes (reserva les clares).
3. Afegeix el bonic, les cullerades de salsa de tomàquet i barreja bé. Salpebra.
4. Omple les clares d'ou.
5. Talla les llesques de pernil cuit en 12 tires i enrotlla cada mig ou en una tira. Reserva sobre una font apta per al forn.
6. Per a la beixamel, posa una mica d'oli en una cassola, afegeix la farina i ofega una mica. 7. Aboca la llet a poc a poc i cuina.
8. Ratlla sobre una mica de nou moscada i salpebra.
9. Cobreix la superfície dels ous i empolvora'ls amb el formatge ratllat.
10. Gratínals al forn fins que es torri la superfície dels ous.
11. Escampar el plat amb julivert picat i col · loca damunt els ous gratinats.
12. Finalment decora amb una branca de julivert i ja estan preparats per a menjar.


Bon Profit!