COSTELLA DE VEDELLA ROSTIDA AMB GRILLS DE POMA
- Ingredients (4 persones):
- 1.200 g de costella de vedella
- 2 pomes
- 1 cap d'alls
- 150 g de dolç de poma o codony
- 1 enciam
- 1 ceba
- aigua
- vinagre
- oli d'oliva verge extra
- sal
- 1 branca de romaní
- orenga
- julivert
- julivert
- Procediments:
1. Talla la costella en 8 trossos. Introdueix-los a l'olla
ràpida amb 1 branca de romaní i el cap d'alls.
2. Cobreix amb aigua, s'assaona, col · loca la tapa i cou
durant 15 minuts a partir que comenci a sortir el vapor.
3. Obre l'olla, retira la carn i sécala. Reserva-les en una
safata apta per al forn.
4. Fon el dolç de poma en un cassó amb mig got d'aigua i 3-4
cullerades d'oli. Utilitza una vareta per desfer el dolç.
5. Unta les costelles i ásalas al forn a 180 º C durant
15-20 minuts (amb el forn preescalfat).
6. Neteja l'enciam, sécala i posa-la a un bol.
7. Afegeix la ceba tallada en juliana fina i s'amaneix amb
oli, vinagre i sal en l'últim moment.
8. Descoratja les pomes, pela i talla-les a grills.
9. Saltar-los en una paella amb un rajolí d'oli. Amaneix amb
sal i orenga.
10. Serveix la costella de vedella rostida, acompanya amb
l'enciam i amb els grills de poma. Si vols que quedi millor, decora amb una
fulla de julivert.
Bon Profit!
MANDONGUILLES AMB SALSA D'AMETLLES
Aquesta recepta, en lloc de ametlles es pot fer amb pebrot i tomàquet.
- Ingredients :
- ½ quilo de carn de xai
- 2 ous
- 25 g de pa ratllat
- all
- julivert
- sal
- canyella
- oli d'oliva
- 15 ametlles
- farina
- 1 tassa de caldo
- Procediments:
2. Amb la massa formar boles, enfarina i fregir en oli calent.
3. Col·locar les mandonguilles en una cassola amb una mica de caldo.
4. En una paella fregir els alls, la farina i les ametlles picades i tirar-ho tot a la cassola.
5. Deixar coure les mandonguilles amb la salsa 10 minuts.
6. Quan acabin ja estan llestes per menjar.
Bon Profit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada