Postres

BISCUIT DE GALETES MARIA

Un postre típic per a aniversaris amb amics i familia.

  • Ingredients 

- 200 grams de galetes Maria
- 100 ml d'oli
- 4 ous
- 150 grams de sucre
- 100 ml de llet
- 1 sobre de llevat en pols

  •  Procediments:  
1. En primer lloc encendrem el forn a 180 º C perquè vagi escalfant.
2. Mentrestant, a la picadora triturarem bé les galetes fins que estiguin gairebé polvoritzades. Si queden alguns trossets, millor.
3. En un recipient batem el sucre juntament amb els rovells dels ous. Incorporem l'oli d'oliva i tornem a barrejar bé.
4. A continuació, barregem amb les galetes triturades i la llet.
5. Pugem les clares a punt de neu i les afegim juntament amb el llevat als ingredients anteriors.
6. Greixem un motlle de forn lleugerament i aboquem la massa amb cura en el.
7. Posem al forn durant 45 minuts o fins quan al punxar amb un escuradents, surti net.
5. Finalment, traiem del forn i deixem refredar nostre bescuit de galetes, i ja estarà preparat per a servir-lo.



Bon Profit!
_________________________________________________

FLAM DE XOCOLATA

Un flam de xocolata de postres per als més llépols de la casa!

  • Ingredients (per a fer 6 flams):
- 600 ml de llet
- 140 grams de xocolata fos
- 190 grams de sucre
- 2 rovells d'ou
- 2 ous
- caramel (aigua i sucre)

  •  Procediments:  
1. Encén el forn a 180 º C posant una safata àmplia amb aigua per fer el bany maria. 2.Prepara un caramel amb aigua i sucre per als motlles. Naturalment, pots utilitzar motlles individuals o un motlle gran per després repartir en porcions. 
3. Posa en un cassó la llet amb la xocolata trossejada i la meitat del sucre. Porta'l al foc i ves movent de tant en tant per barrejar bé la xocolata a mesura que es vagi fonent al seu torn, dissoldre el sucre.
4. En un bol ampli aboca els rovells i els dos ous sencers, afegeix la resta del sucre i bat fins que escumegi.
5. Quan la llet arrenqui el bull retira del foc i continua movent amb les varetes, deixa refredar una mica. 
6. Després aboca la llet amb xocolata sobre els ous a poc a poc, a mesura que es va incorporant veu barrejant amb les varetes.
7. Reparteix la barreja en les flameres i posa al bany maria al forn, deixa coure 45-50 minuts, abans de retirar els flams del forn comprova amb un escuradents que han quallat.
8. Quan estiguin llestos, retira els flams del forn i deixa'ls refredar a temperatura ambient.
9. A continuació posa'ls a la nevera fins al moment de consum.


                                     Bon Profit!



_________________________________________________


BROWNIE

Una recepta ideal per a berenars en família.

  • Ingredients (6 persones):
-  1 barra de xocolata negra
- 1 pessic de sal
- 100 grams de nous pelades 
- 120 grams de mantega
- 4 ous
- 200 grams de farina
- 1 cullereta de "essència de vainilla"
- 2 cullerades de sucre glas

  • Procediments:
1. Fon una barra de xocolata negra al microones.
2. Bat 120 grams de mantega amb una cullerada de sucre glas i ves incorporant 4 ous.
3. Afegeix la barra de xocolata negra que has fos anteriorment al microones, una culleradeta de vainilla, 200 grams de farina, un pessic de sal i barregi bé fins que quedi una massa homogènia.
4.  Afegim 100 grams de nous pelades i remenem amb l'ajuda d'una cullera de fusta.
5. Engreixem un motlle amb mantega i l'empolvorem amb farina, aboquem la barreja que hem preparat i ho fiquem al forn 30 min / 170 º
6. Finalment empolvorem amb una cullerada de sucre glas.



Bon Profit!