ARRÒS A LA CUBANA
Un consell és posa l'ou al damun del arròs.
Ingredients:
- 300 g d'arròs
- 4 ous
- 100 g de cansalada
- 1/4 l de salsa de tomàquet
- una mica de farina
- oli verge extra
- aigua
- sal
- alfàbrega (albahaca)
1. Cou l'arròs durant 20 minuts en abundant aigua bullint amb una mica de sal.
2. Escórrer, refresca i reserva-en un plat.
3. Afegeix la cansalada picada.
4. Ofega breument i aboca la salsa de tomàquet.
5. Afegeix una mica d'alfàbrega (1 cullerada de les de cafè).
6. Cuina tot junt durant 5 minuts.
7. En una paella daura els altres dos grans d'all picats.
8. Quan es daurin, afegeix l'arròs. Saltar i barreja bé.
9. En una altra paella amb abundant oli, fregeix els ous.
10. Unta quatre tasses amb una mica d'oli, omple'ls amb l'arròs i desemmotlla cadascun sobre un plat.
11. Serveix al costat un ou i una mica de salsa de tomàquet.
_________________________________________________
MACARRONS GRATINATS AMB FORMATGE
Un plat molt popular i fàcil de preparar.
ESPAGUETIS A LA CARBONARA
Un consell és posa l'ou al damun del arròs.
- 4 ous
- 100 g de cansalada
- 1/4 l de salsa de tomàquet
- una mica de farina
- oli verge extra
- aigua
- sal
- alfàbrega (albahaca)
- Procediments:
1. Cou l'arròs durant 20 minuts en abundant aigua bullint amb una mica de sal.
2. Escórrer, refresca i reserva-en un plat.
3. Afegeix la cansalada picada.
4. Ofega breument i aboca la salsa de tomàquet.
5. Afegeix una mica d'alfàbrega (1 cullerada de les de cafè).
6. Cuina tot junt durant 5 minuts.
7. En una paella daura els altres dos grans d'all picats.
8. Quan es daurin, afegeix l'arròs. Saltar i barreja bé.
9. En una altra paella amb abundant oli, fregeix els ous.
10. Unta quatre tasses amb una mica d'oli, omple'ls amb l'arròs i desemmotlla cadascun sobre un plat.
11. Serveix al costat un ou i una mica de salsa de tomàquet.
Bon Profit!
MACARRONS GRATINATS AMB FORMATGE
Un plat molt popular i fàcil de preparar.
- Ingredients:
- 400 g de macarrons
- 200 g de "bonic" en oli
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- Mig pebrot roig
- 8 tomàquets (madurs)
- 3 dents d'all
- 1 culleradeta de sucre
- 150 g de mozzarella ratllada
- aigua
- oli d'oliva verge extra
- sal
- 1 fulla de llorer
- orenga
_________________________________________________
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- Mig pebrot roig
- 8 tomàquets (madurs)
- 3 dents d'all
- 1 culleradeta de sucre
- 150 g de mozzarella ratllada
- aigua
- oli d'oliva verge extra
- sal
- 1 fulla de llorer
- orenga
- Procediments:
1. Pica les dents d'all, la ceba tendra i els pebrots i posa'ls a sofregir en una cassola amb oli. Condimentar.
2. Retira el peduncle als tomàquets i fes-li un tall en forma de creu a la part posterior.
3. Escalda els tomàquets, pela, pica i afegeix-los a la verdura. Afegeix una mica de sal, el sucre i una mica d'orenga.
4. Cuina'l a foc mitjà durant 20 minuts.
5. Escorre el bonítol, desmenúzalo i agrega-ho a la salsa.
6. Posa abundant aigua a coure, afegeix el full de llorer, una culleradeta de sal i els macarrons. 7. Cou (el temps que indica el paquet) i escorre'ls.
8. Barreja els macarrons amb la salsa, col · loca'ls en 1 recipient apte per al forn i cobreix-los amb el formatge mozzarella.
9. Gratínals al forn fins que es fongui el formatge.
Bon Profit!
ESPAGUETIS A LA CARBONARA
Un plat bo, ràpid i fàcil de fer. Pots fer els espaguetis per separat, els espaguetis al plat i la salsa, la serveixes en una salsera. Si ho fas tot junt tindran molt més sabor.
- Ingredients:
- 400 g d'espaguetis
- 300 ml de nata per cuinar
- 100 g de bacó
- Oli d'oliva
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- Sal i pebre- Procediments:
1. Escalfa l'oli en una paella.
2. Quan estigui una mica amb color, li tires el bacó.
3. Remous durant un minut i seguidament li afegeixes sal.
Remou fins que el bacó estigui daurat.
4. Després introdueix en la paella la nata per cuinar i
remou constantment fins passats 2 minuts després que bulli.
5. En una olla s'escalfa abundant aigua amb 3 Cullerades de
sal, quan bulli, afegeix els espaguetis.
6. Cou durant 10 minuts, escorre'ls i afegeix-los a la
paella amb la barreja prèviament feta, posa'ls a foc lent remenant perquè
s'impregnin bé de gust.
7. Servir els espaguetis en plat, hi afegeixes el formatge
parmesà per sobre el menjar.
Bon profit!
_________________________________________________
AMANIDA DE PASTA
Una de les opcions que donem per a que els nens més petits en puguin menjar es treure el cogombre.
- Ingredients
- 350 g de pasta (llacets o espirals)
- 200 g de pernil dolç
- 150 g de formatge fresc
- 1 cogombre
- raves
- blat de moro
- 1 iogurt
- maionesa
- vinagre
- pebre
- sal
- vinagre
- pebre
- sal
- oli
- Procediments:
1. Tirem primer la pasta en aigua salada bullint i esperem el temps de cocció indicat al paquet.
2. Després la colem i la deixem escórrer.
3. Mentrestant, tallem el pernil a daus o en tires.
4. Trossegem el formatge fresc, netegem els raves, els rentem i els tallem a rodanxes.
5. Pelem el cogombre i el tallem en petits trossos.
6. Barregem 3 cullerades de maionesa amb 3 cullerades de iogurt i altres 3 de vinagre. El salpebrem i afegim l'oli.
7. Després afegim la salsa amb la pasta i la resta d'ingredients prèviament preparats, juntament amb el blat de moro.
8. Per finalitzar, empolvorem lleugerament amb pebre.
9. L'amanida ja esta llesta per a ser servida.
2. Després la colem i la deixem escórrer.
3. Mentrestant, tallem el pernil a daus o en tires.
4. Trossegem el formatge fresc, netegem els raves, els rentem i els tallem a rodanxes.
5. Pelem el cogombre i el tallem en petits trossos.
6. Barregem 3 cullerades de maionesa amb 3 cullerades de iogurt i altres 3 de vinagre. El salpebrem i afegim l'oli.
7. Després afegim la salsa amb la pasta i la resta d'ingredients prèviament preparats, juntament amb el blat de moro.
8. Per finalitzar, empolvorem lleugerament amb pebre.
9. L'amanida ja esta llesta per a ser servida.
Bon Profit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada