Primers Plats

ARRÒS A LA CUBANA

Un consell és posa l'ou al damun del arròs.

  • Ingredients: 
  • - 300 g d'arròs
    - 4 ous
    - 100 g de cansalada
    - 1/4 l de salsa de tomàquet
    - una mica de farina
    - oli verge extra
    - aigua
    - sal
    - alfàbrega (albahaca)


    • Procediments:

    1. Cou l'arròs durant 20 minuts en abundant aigua bullint amb una mica de sal.
    2. Escórrer, refresca i reserva-en un plat.
    3. Afegeix la cansalada picada.
    4. Ofega breument i aboca la salsa de tomàquet.
    5. Afegeix una mica d'alfàbrega (1 cullerada de les de cafè).
    6. Cuina tot junt durant 5 minuts.
    7. En una paella daura els altres dos grans d'all picats.
    8. Quan es daurin, afegeix l'arròs. Saltar i barreja bé.
    9. En una altra paella amb abundant oli, fregeix els ous.
    10. Unta quatre tasses amb una mica d'oli, omple'ls amb l'arròs i desemmotlla cadascun sobre un plat.
    11. Serveix al costat un ou i una mica de salsa de tomàquet.

    Bon Profit!


    _________________________________________________

    MACARRONS GRATINATS AMB FORMATGE

    Un plat molt popular i fàcil de preparar.

    • Ingredients:
    - 400 g de macarrons
    - 200 g de "bonic" en oli
    -  1 ceba
    - 1 pebrot verd
    - Mig pebrot roig
    - 8 tomàquets (madurs)
    - 3 dents d'all
    - 1 culleradeta de sucre
    - 150 g de mozzarella ratllada
    - aigua
    - oli d'oliva verge extra
    - sal
    - 1 fulla de llorer
    - orenga

    • Procediments: 
    1. Pica les dents d'all, la ceba tendra i els pebrots i posa'ls a sofregir en una cassola amb oli. Condimentar.
    2. Retira el peduncle als tomàquets i fes-li un tall en forma de creu a la part posterior. 
    3. Escalda els tomàquets, pela, pica i afegeix-los a la verdura. Afegeix una mica de sal, el sucre i una mica d'orenga. 
    4. Cuina'l a foc mitjà durant 20 minuts. 
    5. Escorre el bonítol, desmenúzalo i agrega-ho a la salsa.
    6. Posa abundant aigua a coure, afegeix el full de llorer, una culleradeta de sal i els macarrons. 7. Cou (el temps que indica el paquet) i escorre'ls.
    8. Barreja els macarrons amb la salsa, col · loca'ls en 1 recipient apte per al forn i cobreix-los amb el formatge mozzarella. 
    9. Gratínals al forn fins que es fongui el formatge.

    Bon Profit!

    _________________________________________________

    ESPAGUETIS A LA CARBONARA

    Un plat bo, ràpid i fàcil de fer. Pots fer els espaguetis per separat, els espaguetis al plat i la salsa, la serveixes en una salsera. Si ho fas tot junt tindran molt més sabor.

    • Ingredients:

    - 400 g d'espaguetis
    - 300 ml de nata per cuinar
    - 100 g de bacó
    - Oli d'oliva
    - 50 g de formatge parmesà ratllat
    - Sal i pebre

    • Procediments: 

    1. Escalfa l'oli en una paella.
    2. Quan estigui una mica amb color, li tires el bacó.
    3. Remous durant un minut i seguidament li afegeixes sal. Remou fins que el bacó estigui daurat.
    4. Després introdueix en la paella la nata per cuinar i remou constantment fins passats 2 minuts després que bulli.
    5. En una olla s'escalfa abundant aigua amb 3 Cullerades de sal, quan bulli, afegeix els espaguetis.
    6. Cou durant 10 minuts, escorre'ls i afegeix-los a la paella amb la barreja prèviament feta, posa'ls a foc lent remenant perquè s'impregnin bé de gust.
    7. Servir els espaguetis en plat, hi afegeixes el formatge parmesà per sobre el menjar.

    Bon profit!



    _________________________________________________

    AMANIDA DE PASTA

    Una de les opcions que donem per a que els nens més petits en puguin menjar es treure el cogombre.
    • Ingredients
    - 350 g de pasta (llacets o espirals)
    200 g de pernil dolç
    - 150 g de formatge fresc
    1 cogombre
    - raves
    - blat de moro
    1 iogurt
    maionesa
    - vinagre
    - pebre
    - sal
    - oli
    • Procediments: 
    1. Tirem primer la pasta en aigua salada bullint i esperem el temps de cocció indicat al paquet.
    2. Després la colem i la deixem escórrer.
    3. Mentrestant, tallem el pernil a daus o en tires.
    4. Trossegem el formatge fresc, netegem els raves, els rentem i els tallem a rodanxes.
    5. Pelem el cogombre i el tallem en petits trossos.
    6. Barregem 3 cullerades de maionesa amb 3 cullerades de iogurt i altres 3 de vinagre. El salpebrem i afegim l'oli.
    7. Després afegim la salsa amb la pasta i la resta d'ingredients prèviament preparats, juntament amb el blat de moro.
    8. Per finalitzar, empolvorem lleugerament amb pebre.
    9. L'amanida ja esta llesta per a ser servida.

    Bon Profit